15 August 2010

Menu Berbuka #5

Pembuka Selera :
1. Bubur lamboq (amik kt surau itu)
2. murtabak 4 keping di belah 4 ( aku jamah 2 keping jer..)
3. buah betik + honeydew (bila beli sebelah...manis plak buah nie....huhuuhu)
4. air soya + cincau perasa madu (besh wOooo)
5. agar2 kosong tuu campur ngn susu kordial(sampai 2 kali masak itu agar2 coz yg 1st tu tkeras lak..:P..)
6. kurma madu cap Yusuf Taiyoob

Menu Berat :
1. nasi ayam (resepi bonda+adik...daku hanya tlopong jer tgk diorg kt dapur tu..jdk.tukang racik2 bawang n goreng ayam sambil mbaca paper....hohoohooho...)
2. tauhu sumbat cicah sos kopok lekor....

2 komen:

Anonymous said...

~pasni ko dh leh wat nasi ayam..heheh..senang je..weh aku dh jumpe resepi bubur lambuk yg agak senang..tp menda ye koma-koma(saffron)..huihhh..parah ni nak cr kt kedai...

Unknown said...

"Saffron is a spice derived from the flower of the saffron crocus (Crocus sativus), a species of crocus in the Iridaceae " - cer ko tgk gambo dia kt mr google...cam pelik jerrr rupanyaa...haahahahaaaa..